Perspectief na een echtscheiding

Op woensdag 19 september start het Algemeen maatschappelijk werk van VitrasCMD een cursus voor kinderen van gescheiden ouders. Deze cursus is speciaal ontwikkeld om kinderen te helpen de scheiding van hun ouders beter te begrijpen. Tijdens de acht bijeenkomsten leren kinderen spelenderwijs om te gaan met problemen, de eigen grenzen aan te geven, gevoelens te uiten en nog veel meer. Na afloop van de cursus begrijpen kinderen de echtscheiding beter en kunnen ze ook beter omgaan met de veranderde thuissituatie. Cursuslocatie is de Zoutkamperschans 3-6 in de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein.

Een scheiding tussen ouders is voor alle gezinsleden een heftige gebeurtenis. Kinderen kunnen daar niet altijd over praten. Dit kan gevolgen hebben voor hun gevoel van eigenwaarde, voor schoolprestaties en later bij het krijgen van een eigen relatie. Een spel- en praatgroep kan helpen om de nieuwe situatie onder ogen te zien en ook weer toekomstperspectief te krijgen. De kinderen ervaren dat zij niet de enige zijn in een dergelijke situatie, ze kunnen elkaar steunen en tips voor moeilijke situaties geven. Hierdoor krijgt het kind de mogelijkheid om verder te gaan in zijn ontwikkeling en is de kans dat het blijft steken in het groeiproces minder groot. In de groep wordt gewerkt volgens de landelijk bekende KIESmethode (Kinderen In Echtscheiding Situaties).

Voor kinderen tussen 8 – 12 jaar van wie de ouders korte of langere tijd gescheiden zijn. Het is ook mogelijk dat kinderen samen met hun broertje(s)/zusje(s) deelnemen. Het aantal deelnemers is minimaal zes en maximaal tien. Er zal eerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden met, bij voorkeur, beide ouders en hun kind(eren). Er zijn acht wekelijkse bijeenkomsten op de woensdagmiddag, start (bij voldoende aanmeldingen) 19 september 2012 van 13.30 – 14.45 uur. Voor de ouder(s) zijn er twee bijeenkomsten: een informatiebijeenkomst en een evaluatiebijeenkomst. Voor meer informatie of om u aan te melden, kunt u contact opnemen met Mariet Ferguson, coördinator groepswerk, telefoon 030 – 219 28 52 of 0900 – 82 123 82 (lokaal tarief). E-mail: m.ferguson@vitrascmd.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk