Personeelstekort doet geboortecentrum St. Antonius Nieuwegein sluiten

Vanwege personeelstekort in Nieuwegein ziet St. Antonius Geboortezorg zich tijdelijk genoodzaakt bevallingen te concentreren op locatie Utrecht (Leidsche Rijn). Personeelstekort in de zorg als gevolg van krapte op de arbeidsmarkt is een landelijk probleem waar ook St. Antonius Geboortezorg al enige tijd mee kampt. In de afgelopen dagen is dat tekort nog hoger opgelopen als gevolg van acute uitval door ziekte van medewerkers naast natuurlijk personeelsverloop. Om veilige geboortezorg te kunnen blijven waarborgen nemen we maatregelen.

Voorlopig niet in Nieuwegein bevallen
Door de bevallingen tijdelijk alleen in Utrecht te laten plaatsvinden en dus te concentreren op één plek, kunnen we de zorg rondom bevallingen goed en vooral veilig organiseren. Dat betekent dat zwangeren voorlopig niet in Nieuwegein kunnen bevallen. Verloskundigen in de regio, die zwangeren voor bevallingen verwijzen naar het St. Antonius zijn verzocht hen te verwijzen naar locatie Utrecht aan de Soestwetering 1.

Afspraken op de polikliniek van Geboortezorg en bij verloskundepraktijk De Geboortezaak in St. Antonius Nieuwegein kunnen wel gewoon doorgaan. Ook Neonatologie blijft gewoon operationeel in Nieuwegein.

Tijdelijke situatie
We werken er hard aan om deze tijdelijke maatregel zo snel mogelijk weer te kunnen intrekken, zodat bevallen op onze beide locaties weer mogelijk is. Vooralsnog schatten we in dat dat ten minste nog tot en met de eerste week van mei zal duren. Op deze site houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

One thought on “Personeelstekort doet geboortecentrum St. Antonius Nieuwegein sluiten

  1. John

    Personeelstekort??? Met zoveel werkelozen??misschien wat meer betalen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk