Persconferentie brand De Geinsche Hof

Burgemeester Frans Backhuijs heeft vanmorgen om 11.45 uur een persconferentie over de brand in zorgcentrum De Geinsche Hof gegeven. Vanmiddag om 16.00 volgt er weer een persconferentie. Vanmorgen rond acht uur brak een grote brand uit in zorgcentrum De Geinsche Hof aan de Vuurscheschans in Nieuwegein. Alle bewoners en medewerkers van zorgcentrum De Geinsche Hof zijn geholpen om het pand vanwege de brand te verlaten. De mensen met klachten zoals ademhalingsproblemen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Andere bewoners zijn in verschillende locaties in Nieuwegein opgevangen.

Op dit moment werkt de gemeente aan de registratie van mensen die opgevangen zijn. Zodra bekend is wie op welke locatie is, laat de gemeente dit weten en maakt de gemeente het speciale telefoonnummer voor publieksvragen bekend. Tot die tijd geldt voor vragen het algemene nummer van de gemeente 14 030.

Burgemeester Frans Backhuijs is op de plaats van de brand aanwezig geweest. Hij spreekt zijn steun en medeleven uit aan bewoners van De Geinsche Hof. De burgemeester roept familieleden en bekenden van de bewoners op om niet naar de opvanglocaties te gaan. Het is belangrijk dat de hulpdiensten hun werk kunnen doen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk