PENTekening: ‘Weer hoogwater in de Lek’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week: Weer hoogwater in de Lek.

Er is weer hoogweater in de Lek. Voor de tweede keer dit jaar. Vandaag wordt gestart met de dagelijkse inspecties van de Lekdijk per auto. De medewerkers van het Hoogheemraadschap houden de conditie van de dijk nauwlettend in de gaten en letten ook op drijfvuil dat de grasmat kan beschadigen. Het grove drijfvuil (boomstammen, grote takken) dat was blijven liggen na de vorige hoogwaterperio-de, is de afgelopen dagen door een aannemer opgeruimd.

Gaat u komend weekend een kijkje nemen op de dijk om te genieten van het hoge water? Kom dan zo veel mogelijk met de fiets om de grasmat van de dijk in goede conditie te houden!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren