PENTekening: ‘Vreeswijks Splijt Scherm’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS  en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis  of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft  u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week:

Het is oorlog in Vreeswijk. Een heus ‘Vreeswijks Splijtscherm’ verdeeld de bevolking. Eigenlijk is de hele wijk zwaar verdeeld. Oorzaak? Slechts 7 bewoners hebben last van de werkzaamheden op de meer dan 100 jaar oude werf aan de Wierselaan. Deze bewoners wonen tegenover de werf op de Grindoever. De rest van Vreeswijk wil het splijtscherm verwijderd zien. Daarom een petitie. Lees meer over dit onderwerp, die Jan Ibelings aangreep om  bovenstaande karikatuur te maken, op: https://www.pen.nl/artikel/video-zwart-scherm-splijt-vreeswijk-tweeen  (inclusief video) Ook ‘Jan met de Pet’ moest zich ermee bemoeien.

2 thoughts on “PENTekening: ‘Vreeswijks Splijt Scherm’

  1. Dat heb je weer mooi gedaan Jan!!

  2. Lydia Kroeze

    Mooi Jan! Dank je wel Een voorproefje voor het werfweekend op 2 en 3 september a.s. Dan kunnen nog veel meer mensen in het bezit komen in een karikatuur door jou gemaakt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren