PENTekening: ‘Vreeswijk bij Kaarslicht’

artikel46715-pentekening_38_kleurDe Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als livekarikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De originele lijn-tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie info@karikaturist.nl.

Deze week de acht-en-dertigste: ‘Afgelopen woensdagavond werd voor de 29ste keer ‘Vreeswijk bij Kaarslicht’ georganiseerd. Tussen 19.00 uur en 22.00 uur werd Vreeswijk verlicht door duizenden kaarsjes en fakkels terwijl de straatverlichting uit stond. De boten in de Oude Sluis, bruggen en kades, in wat ooit de grootste binnenhaven van Nederland was, werden verlicht en versierd. Op de Handelskade was een kerstmarkt en verschillende koren en muziekgroepen uit de regio brachten kerstmuziek ten gehore. Ondanks het miezerige weer kwamen toch weer duizenden mensen op dit evenement af. Een tekening waard toch?’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk