PENTekening: ‘Steije Maurer, hij bespeelt de Marimba’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS  en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis  of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft  u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week Steije Maurer, hij bespeelt de Marimba.

De afgelopen maanden hebben honderden jonge muzikanten (12 t/m 19 jaar) uit het hele land meegedaan aan de selecties van het Prinses Christina Concours. Uit al deze deelnemers werden 24 getalenteerde musici geselecteerd voor de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours. Twee van deze deelnemers komen uit Nieuwegein. Het gaat om de 12-jarige Radu Ratering (piano) en de eveneens 12-jarige Steije Maurer, hij bespeelt de Marimba. De Halve Finale  wordt op zaterdag 8 april a.s. gehouden in het Provinciehuis Zuid-Holland te Den Haag.

Tijdens de Nationale Halve Finale mag iedere deelnemer tien minuten optreden voor jury en publiek. Aan het einde van de dag maakt de jury bekend wie er doorgaan naar de Nationale Finale, op zondag 23 april in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.

In 2014 won de 7-jarige pianiste Anna Kuvshinov uit Nieuwegein nog het Prinses Christina Junior Concours. De piepjonge muzikante speelde zowel Bach als boogie woogie. Toen werd de toen 9-jarige pianist Radu Ratering derde in de categorie van 9 tot 11-jarigen. Radu Ratering werd in 2016 nog uitgeroep als beste tijdens het Steinway Pianoconcours 2016 in de categorie B. De pianisten werden toen beoordeeld door een vakjury bestaande uit juryvoorzitter Jan Wijn (voorzitter), Daria van den Bercken, Yoram Ish-Hurwitz en Marlies van Gent. Gaat hij nu naar de Finale? Na 8 april weten we het.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk