PENTekening: ‘Het is zuchten en steunen, het hitte plan en smog’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week, en we ontkomen er niet aan, gaat het over het weer, of eigenlijk de hitte!

Door de aanhoudende hitte wordt de luchtkwaliteit in ons land slecht. Met name het midden en het oosten van het land krijgen tot en met vrijdag te maken met smog. Gezondheidsinstituut RIVM waarschuwt voor luchtwegklachten als gevolg daarvan. Zo kunnen mensen meer lasten hebben van hoesten en kortademigheid, verergering van astma-klachten en een slechtere longfunctie. Ook kan irritatie aan ogen, neus en keel voorkomen.

De ozonconcentraties nemen toe door de aanhoudende tropische temperaturen. Smog door ozon ontstaat bij ophoping van luchtvervuiling op zonnige dagen. Vooral Nieuwegein krijgt te maken met smog. Nieuwegein ligt ingeklemd tussen de snelwegen A2, A12 en de A27.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!