PENTekening: ‘Goud voor Arie Liefhebber op EK voor de Hoge Bi’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS  en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis  of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). De tekeningen zijn te koop. Heeft  u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl. Deze week: Eindelijk goud voor Nieuwegeinse fietsenmaker Arie Liefhebber.

Eindelijk is het de fietsenmaker uit Nieuwegein gelukt om de Europese titel Hoge Bi binnen te slepen. Arie Liefhebber heeft een fietsenwinkel op winkelcentrum Muntplein en werd twee jaar geleden derde tijdens het EK. Dit jaar was hij de sterkste van het deelnemersveld in het Tsjechiesche Brno.

Het parcours van bijna 50 km lang legde de Nieuwegeinse fietsenmaker af met een snelheid van 33 km per uur. Liefhebber was zo sterk dat hij de zevenvoudig Wereld Kampioen Josef Zimovčák, die een thuiswedstrijd reed, al snel achter zich lief.

Arie Liefhebber: ‘Ik ben zo blij met deze titel. En dat ik juist hier heb gewonnen in Tsjechië, het thuisland van de Wereld Kampioen geeft deze medaille extra glans. Ik voelde mij sterk en de benen waren eer goed. Eindelijk eerste!’

Eerder dit jaar was Arie Liefhebber ook al de snelste tijdens de Penny Farthing race in Eastbourne (Engeland). Daar versloeg Liefhebber zijn grote concurrenten Eric Daguin (Frankrijk) die tweede werd en Joff Summerfield (Engeland) die derde werd.

Onze karikaturist Jan Ibelings maakte er een karikatuur van. Hieronder ziet u de ‘making of’ gemaakt tijdens zijn aanwezigheid in KunstGein Podium.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren