PENTekening: ‘De verplaatsing van de markt’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als livekarikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De originele lijn-tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie info@karikaturist.nl.

Deze week de vier-en-zestigste: ‘Marktkooplieden hebben het college gevraagd om de mogelijkheden van verplaatsing van de donderdag- en zaterdagmarkt te onderzoeken. Het gaat om de markt in Vreeswijk, deze zou naar het winkelcentrum Hoog Zandveld moeten en de markt in de binnenstad van Nieuwegein naar het gebied rondom het Stadshuis. Bart van Rooijen en Mirjam Bruin trekken er de komende weken op uit om de vier partijen aan de tand te voelen over de verplaatsing van deze markten. Afgelopen week een interview met Peter Vermeij, voorzitter van de stichting Nieuwegeinse Markten.’artikel48069-pentekening_64_kleur

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk