PENTekening: ‘De Oranjebrug direct open voor de hulpdiensten!’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Van Jaap Boersema uit Vreeswijk kregen wij bovenstaande foto met een reactie op de berichtgevingen omtrent de ‘verkeerschaos’ in Vreeswijk. Boersema: ‘In alle media kwam bijgaande uitspraak van de wethouder: ‘En dat bovendien de Oranjebrug voor hulpdiensten per direct opengesteld is voor de hulpdiensten.’ ‘Ik heb nog niemand zien/horen reageren daarop’ aldus Boersema. ‘Dit is gans onmogelijk. Het herstel van de brug schiet weliswaar lekker op, maar wat wethouder Elly Eggengoor voorstelt is, gelet op de werkzaamheden op en bij de Oranjebrug echt onmogelijk.’

Tja onze karikaturist Jan Ibelings zag gelijk zijn kans om dit nieuwsbericht in beeld te brengen in zijn wekelijkse vaste rubriek PENTekening. Die staat hieronder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk