PENTekening: ‘Bierbrouwerij in je schuur’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze car-toons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Deze week hadden wij in het ‘Portret van de week’ Arjan Verheul. Een karakteristieke kop die onze karikaturist veel inspiratie deed opdoen. Arjan doet mee met de bierwedstrijd van het Nieuwegeinse Zevenstar Bierbrouwers Gilde.

Fotograaf Arend Bloemink: ‘Toen het Portret van deze week bij een vriend in Noorwegen het door die vriend zelfgebrouwde bier proefde, besloot hij dat het er nu toch maar eens van moest komen: zijn eigen bier brouwen. Dus werd een boek aangeschaft. Daarna werd de garage anders ingedeeld, waarna de inmiddels aangeschafte ingrediënten en instrumenten die tot bier zouden kunnen leiden een plek daarin vonden. En nu, na een jaartje experimenteren, brouwen èn genieten, is Arjan zover dat hij mee gaat doen aan de heuse bierwedstrijd in Nieuwegein.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren