PCB Nieuwegein bestaat 10 jaar

Het Uitvaartinformatiecentrum van PCB Uitvaartzorg bestaat 10 jaar. In 2005 opende zij haar deuren aan de Dorpsstraat 6 in Vreeswijk. De reden om een pand te betrekken midden in een winkelstraat was een veranderende tendens in de uitvaartzorg. Families willen meer zelf regelen en de uitvaartverzorger is steeds meer gaan fungeren als adviseur dan als iemand die alles bepaalt. Informatievoorziening over wat mogelijk is bij een uitvaart bleek meer dan noodzakelijk. >cite>’Je kunt pas een goede keuze maken als je alle informatie hebt´, zegt David van de Waal, directeur.

De uitstraling van het InformatieCentrum oogt als een ‘gewone winkel.’ Dit is met opzet zo gecreëerd. ´Het is niet altijd gemakkelijk om over zaken zoals je uitvaart na te denken. Met dit informatiecentrum benaderen we dit onderwerp op een andere manier en hopen we dat het voor mensen minder moeilijk is ermee bezig te zijn. We willen niet een te zware of verdrietige sfeer. Internet is vandaag de dag een waardevolle informatiebron. Ook voor het regelen van een uitvaart. Maar wij hebben gemerkt dat internet nooit een goed en persoonlijk gesprek kan vervangen.’

‘Het informatiecentrum is voor veel mensen inmiddels een begrip en men weet de weg er naar toe te vinden. ‘Het heeft onze verwachtingen overtroffen’, meent Van de Waal, ‘het voorziet duidelijk in een behoefte.’

In de loop der jaren is de informatievoorziening nog steeds speerpunt, maar er zijn andere accenten naast gekomen. Zo is er meer nadruk komen te liggen op nazorg, as-bestemming en troostgeschenken.

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan biedt PCB het boekje ‘Troost… is wat ik je wens’ van Ine Sipkes Smit aan. U kunt in de maand november dit boekje kosteloos ophalen bij PCB Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk