Pastasalade met brie, walnoten en veldsla

In onze rubriek ‘Wat groeit daar in Nieuwegein’ vertelt Udo Tenge deze week alles over de in het wild voorkomende Veldsla. Het leek ons een leuk idee om dan ook een recept met dit kleine, waardevolle plantje te verzorgen. Voor 4 personen
300g Penne rigata, volkoren (zak 500g, biologisch Albert Heijn)
1 pakje roombrie (220 g)
1 krop ijsbergsla
2 rode uien
1 bosje radijs
50 g walnoten, gepeld
4 eetlepels azijn
8 eetlepels mayonaise (mager)
2 eetlepels mosterd
75 à 100 g veldsla Extra: evt. een slacentrifuge Kook de Penne volgens de gebruiksaanwijzing, giet hem af en spoel af met koud water.
Snij de brie in stukjes.
Van de ijsbergsla 4 mooie bladeren afhalen, wassen, uit laten lekken en apart leggen.
De rest van de sla in repen snijden, kort wassen en drogen of uit laten lekken.
De veldsla, indien nodig, wassen en drogen of uit laten lekken.
De uien pellen en in reepjes snijden.
De radijsjes schoonmaken en in vieren snijden.
De walnoten grof hakken.

Penne, slareepjes, veldsla, ui, radijs, stukjes brie en walnoten door elkaar scheppen en met zout en peper op smaak brengen.
In een schaaltje de azijn, mayonaise en mosterd goed mengen en door de pastasalade scheppen.
De grote slabladeren in een schaal leggen en de salade er in scheppen.Heel smakelijk met knapperig vers stokbrood of een mooi boerenbrood.
Als je liever iets warms bij de salade eet kun je ook kiezen voor gebakken aardappels of  –krieltjes.Vegetarisch hoofdgerecht
Bereiden ca. 20 minuten
Bron: www.ah.nl Tip
Je kunt ook een restje Penne rigata (of andere pasta) nemen die je nog over hebt.
Om de dressing te maken is het handig een kleine, goed afsluitbare, jampot te gebruiken. Je kunt de ingrediënten dan “shaken”. Bij mengen in een kommetje willen ze nog wel eens over de rand spetteren. Weetje
Geteelde Veldsla (Valerianella locusta).komt voornamelijk uit Duitsland en wordt gezien als een echte wintergroente. Toch wordt Veldsla het hele jaar door verbouwd en aangeboden. De rozetvormige plantjes hebben een lekkere, wat nootachtige smaak en worden voornamelijk in salades of als decoratief bijgerecht op schotels gebruikt. Ook wordt het wel gestoofd gegeten.
Veldsla bevat, naast veel ijzer, calcium, eiwitten en B-vitaminen, enorm veel vitamine C. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk