Partners Samen voor Nieuwegein praten over mantelzorg

Samen voor Nieuwegein, het netwerk voor maatschappelijk betrokken organisaties, heeft dinsdag 4 februari een bijeenkomst georganiseerd voor alle partners over werk en mantelzorg. De partners, bedrijven en maatschappelijke organisaties uit Nieuwegein, vinden het belangrijk om aandacht te hebben voor dit thema. Eén van de conclusies was dat informatie voor mantelzorgers en hun werkgevers lastig is te vinden.

Voorzitter Dorathé van Doorn introduceerde het nieuwe maatschappelijke thema waar het netwerk de komende tijd mee aan de slag gaat. Dorathé: ’Iedereen krijgt in zijn/haar leven te maken met mantelzorg. Eén op de acht werknemers is mantelzorger. Belangrijk dus om er als organisatie oog voor te hebben. Tijdens deze bijeenkomst inventariseren we wat er in Nieuwegein nodig is op het gebied van mantelzorg. En hoe Samen voor Nieuwegein hierbij een rol kan spelen voor de Nieuwegeins samenleving.’

Na een kort filmpje gingen de aanwezige partners in discussie met een panel. Tijdens de discussie bleek dat een aantal werkgevers oog heeft voor mantelzorgers binnen de organisatie. Maar er is op dit gebied nog wel werk te verzetten. Niet alle mantelzorgers geven aan dat ze mantelzorger zijn en ondersteuning nodig hebben. Dat maakt het lastig.

Als knelpunt in Nieuwegein werd de informatievoorziening aangegeven. Er is veel mogelijk, maar het is als mantelzorger een zoektocht. Een website waar alle informatie voor Nieuwegeinse mantelzorgers en hun werkgevers is te vinden zou een mooi initiatief zijn. Het netwerk Samen voor Nieuwegein gaat samen met de partners kijken hoe hier een vervolg aan gegeven kan worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren