Partners ondertekenen ANWB Kinderfietsenplan

Gemeente Nieuwegein, Stichting Leergeld en WIJ 3.0 worden partner van het ANWB Kinderfietsenplan. Daartoe tekenen zij op 4 oktober as. een manifest waarin staat dat zij gaan samenwerken om ervoor te zorgen dat ieder kind in Nieuwegein veilig op weg kan met de fiets.

kinderfietsenplan

Op dit moment zijn er helaas steeds meer kinderen die noodgedwongen stilstaan. Voor veel kinderen is het niet vanzelfsprekend dat ze over een eigen fiets beschikken. Een fiets is noodzakelijk om mee te kunnen doen en vergroot je wereld. Een fiets zorgt er ook voor dat je de keuze kunt maken die bij je past, zoals een school, sportclub of spelen met andere kinderen. Het ANWB Kinderfietsenplan zamelt daarom gebruikte fietsen in die, nadat ze zijn opgeknapt of gerepareerd, worden gedoneerd aan schoolgaande kinderen uit minima-gezinnen. De ANWB werkt daarbij samen met lokale partners binnen de gemeente Nieuwegein.

Win-win
Met deze aanpak verbetert de gemeente de huidige aanpak van het fietsenplan. Zowel vanuit kostenbesparing en sociaal oogpunt door te werken met de sociale werkplaats van WIJ 3.0. Als vanuit duurzaamheid, door inwoners op te roepen hun stilstaande fietsen uit de schuur te halen. In de fietsherstelwerkplaats van WIJ 3.0 worden de gedoneerde fietsen opgeknapt of gedemonteerd (zodat onderdelen hergebruikt kunnen worden). Op deze manier krijgt de fiets een tweede leven en kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen. De opgeknapte fietsen komen via de Stichting Leergeld terecht bij de juiste gezinnen en kinderen.

Wethouder Guido Bamberg draagt deze actie een warm hart toe en helpt mee met de actie op 4 oktober. “Ik vind het belangrijk dat in deze fietsstad ieder kind mee kan doen. En ik roep daarom inwoners op nog eens goed in de schuur te kijken voor die ene (kinder)fiets die daar toch al lang staat”, aldus wethouder Bamberg. Dit fietsenplan is onderdeel van een bredere aanpak van de gemeente om minima gezinnen te helpen.

Fietsenplan

Manifest en inzamelingsactie op 4 oktober
Op 4 oktober om 15.00 uur tekenen wethouder Guido Bamberg (armoedebestrijding, jeugdbeleid, WMO en laaggeletterdheid) samen met Piet de Graaf (voorzitter Stichting Leergeld) en Cora van der Molen (teamleider WIJ 3.0) het manifest Kinderfietsenplan Nieuwegein.

Tevens vindt op deze dag tussen 14.00 en 16.00 uur de aftrap plaats van het Kinderfietsenplan Nieuwegein. Er is dan een fietseninzamelingsactie, waar inwoners hun gebruikte fietsen kunnen doneren bij het inleverpunt op het Marktplein, Cityplaza.

Doneren na 4 oktober
De fietseninzamelingsactie is een doorlopende inzameling. Ook na 4 oktober kunnen inwoners hun fietsen doneren. Vooral fietsen voor schoolgaande kinderen, in de leeftijd van 6 tot 18 jaar zijn erg welkom. De fietsen kunnen worden ingeleverd bij WIJ 3.0 aan de Nijverheidsweg 9e in Nieuwegein. (Openingstijden: ma t/m do van 09.00 uur tot 16.00 uur).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk