Partij JezusLeeft! doet voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezing in Nieuwegein

Dit jaar doet de partij JezusLeeft! mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nieuwegein. Deze vinden plaats op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart aanstaande. Vanwege corona duren de gemeenteraadsverkiezingen – net als de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar – drie dagen, en op de vierde dag moeten de stemmen worden geteld.

Marco Weij (38) en oud medewerker van de gemeente Nieuwegein, is de lijsttrekker in Nieuwegein. In een reactie tegenover onze redactie laat Weij weten: ‘Het christelijke geloof is de basis van ons partijprogramma. JezusLeeft! verkondigt, leert en praktiseert de bijbelse principes zoals wordt onderwezen in het woord van God. Vanuit deze overtuiging worden we gedreven om sociale bewogenheid en daadkracht te tonen.’

Marco Weij

De partij JezusLeeft! werd in 2013 opgericht en heeft als voornaamste doelstelling niet het verkrijgen van politieke representatie, maar primair het verspreiden van het Evangelie van Jezus Christus. ‘De politieke activiteiten van de partij zijn hierbij slechts een middel’ zo laat de partij weten.

Hoewel de partij niet primair geïnteresseerd is in electoraal succes, heeft zij wel een politiek programma. Naast het verkondigen van het Evangelie, komt de partij ook op voor de rechten van het ongeboren leven, een duurzame economie, het uittreden van Nederland uit de Europese Unie en een verzorgingsstaat.

Weij: ‘Wij willen de mensen in Nieuwegein dichter bij Jezus brengen, ook in de politiek moet het Evangelie verkondigt worden. JezusLeeft! wil een signaal afgeven dat het anders kan en beter moet! We zijn voor iedereen toegankelijk vanwege onze lokale standpunten en bereid verantwoordelijkheid te dragen. Wij rekenen daarbij graag op uw steun in Nieuwegein. Wilt u verandering kies, voor Jezus!’

Programmapunten
Het (concept)programma leest vlot en laat in een kleine tiental punten zien waar de partij voor staat. Variërend van ondersteuning aan armen en daklozen, goede aanvullende Corona-informatie en voorlichting, jongerenontmoetingsplekken in de kernen tot zakelijke bijstand voor ZZP en (MKB) bedrijven en aandacht voor wonen, criminaliteit en gezondheid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk