‘Parkhout in Woord en Beeld’

Gerard van Vliet was aanwezig bij de eerste bekerwedstrijd van SV Parkhout. Na een reeks van oefenwedstrijden met wisselende resultaten startte vandaag de bekercompetitie. Tegenstander VRC uit Veenendaal is dit komend seizoen in gedeeld in de 2e klasse B. Een gelijkwaardig niveau een mooie graadmeter hoever de selectie van trainer Kevin Reinhard is, was vooraf de verwachting van de meegereisde supporters uit Nieuwegein. Die verwachting kon na twee minuten al worden bijgesteld nadat door slordig uitverdedigen de Veenendaalse Racing Club wel heel gemakkelijk op een 1-0 voorsprong kwam. Al snel bleek dat de gasten uit Nieuwegein in het geheel geen vuist konden maken tegen het goed ingespeelde team van trainer Marcel Bos.

Na een half uur stond de 2-0 op het bord zonder dat de gasten uit Nieuwegein een noemenswaardige kans hadden gecreëerd. In de tweede helft kreeg David Jackson rust en voor hem kwam Jardell Adamson in de ploeg.

De aanvallend ingestelde verdediger leek in aanvang van het tweede deel voor enige extra aanvallende impulsen te zorgen. Resultaat bleef echter uit en de thuisploeg vergrote de marge simpel naar 3-0, waarbij nog enkele opgelegde kansen niet werden benut. Een zorgelijke situatie zou je denken als volger van het nieuwe s.v. Parkhout.

Gerard van Vliet: ‘In het interview welke ik na afloop met Kevin Reinhard had, bevestigde hij de tekortkomingen van zijn ploeg en de onmacht om het de tegenstander lastig te maken. Hij stipte echter ook aan dat aanvallende spelers als Timo Meerding (vakantie) en Vincent Griffioen (lichte blessure) er niet bij konden zijn. In verdedigend opzicht was Jeroen Scholman net herstelt evenals David Jackson, beiden kregen enige speeltijd. Ook verdediger Luc Jansen Venneboer, notabene vandaag jarig, was niet inzetbaar. Daarnaast is het gemis van Sem Kolsteeg een aderlating. Trainer Kevin Reinhard verschuilt zich niet achter het feit dat hij een aantal spelers nog niet ter beschikking heeft maar ziet ook dat het team wat het vanmiddag moest doen ontoereikend is, en daar heeft hij wel zorgen om.’

Dinsdagavond oefent s.v. Parkhout thuis tegen het Waardenburgse WNC om 20:00 uur. Zaterdag a.s. eer regio derby tegen de andere fusieclub uit de regio Montfoort s.v. ’19. Aanvang 14:30 uur.
Ik durf me niet te wagen aan een voorbeschouwing maar hoop van ganser harte wat meer strijdlust en voetbal te zien dan vanmiddag in Veenendaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk