Park Oudegein gaat Live!

Op zondag 26 mei 2013, tijdens de Duurzame Dag in Nieuwegein, vormt het Natuurkwartier in Park Oudegein (aan de Geinoord 9) van 12.00 uur tot 16.00 uur het podium voor door scholieren zelf gecomponeerde popsongs. In een bijzonder educatietraject zijn ruim 40 leerlingen van het Cals College en het Oosterlicht College te Nieuwegein aan de slag gegaan met het creëren van hun eigen liedjes. Met het park als inspiratiebron – kleur, geur, geluid, gebeurtenissen – hebben de leerlingen onder leiding van pianist en producer Daan Herweg geleerd te improviseren met klanken, ritmes en melodieën. Ze zijn uitgedaagd hun ideëen en teksten te vangen in een echte popsong. In samenwerking met muzikanten van kunstencentrum De Kom studeerden zij de songs in, om te worden uitgevoerd tijdens de Duurzame Dag.

Heel Nieuwegein kan komen luisteren naar deze zelfgeschreven songs. De leerlingen presenteren hun werk in de vorm van een muzikale route door het Natuurkwartier. Elk half uur vertrekt er een wandeling door het Natuurkwartier onder leiding van de leerlingen zelf. Deze wandeling leidt de bezoeker langs mooie, inspirerende of vreemde plekken in het park waar ze zich voor even kunnen onderdompelen in de klanken van gloednieuwe popsongs. Dit is de Facebookpagina van Park Oudegein gaat Live!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren