Park Kokkebogaard opgeknapt

Misschien heb je het al gezien: Park Kokkebogaard heeft de afgelopen periode een flinke opknapbeurt gehad. Het park en ook de directe leefomgeving zien er nu weer mooi en aantrekkelijk uit, zodat je er weer prettig kunt wandelen, spelen en sporten. Wat is er gedaan?

De zieke kastanjebomen zijn gekapt. Er zijn nieuwe en een ander type bomen voor teruggeplaatst. Het park was toe aan een grote snoeibeurt en het bamboe bij de visvlonder is gesnoeid om te voorkomen dat er groepjes jongeren gingen zitten. Op het eiland in het park zijn bomen gekapt, deze waren zo groot geworden dat ze dreigden om te vallen. Het omgehakte hout is op het eiland blijven liggen als boost voor de flora en fauna. Insecten en vogels gedijen hier goed.

Sportplein Zuilenstein heeft een make-over gekregen met een nieuw voetbalveldje en een drie tegen drie basketbalveldje. Er is een warming-up parcours uitgezet en er staan calisthenicstoestellen. Dit was een initiatief van bewoners Micha en Nick. De glijbaan in het park was vernield en kon niet gerepareerd worden, daarom is hij weggehaald. De gemeente heeft in overleg met bewoners de speeltuin opgeknapt. De bestaande speeltuin is uitgebreid met meer speeltoestellen en speelmogelijkheden. Als alles goed is gegaan, is de nieuwe speeltuin alweer in gebruik.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk