Parallelrijbaan A12 Galecopperbrug richting Arnhem zaterdag 5 oktober 2019 gesloten

Op zaterdag 5 oktober 2019 uur is de parallelrijbaan A12 Utrecht 24 uur lang helemaal afgesloten voor verkeer tussen Oudenrijn en Lunetten (rijrichting Arnhem). Aanleiding is een kleine wijziging in het werk aan de zuidkant van de A12 Galecopperbrug. Het kan daarom rond Nieuwegein extra druk worden.

De parallelrijbaan is sinds donderdag 26 september 2019 al afgesloten voor verkeer vanuit A12 Den Haag en A2 Den Bosch. De extra 24-uurssluiting van zaterdag 5 oktober betekent dat ook verkeer vanuit de snelweg A2 Amsterdam gedurende 24 uur niet meer over de parallelrijbaan kan rijden. Gele borden ter plaatse en online navigatie leiden op die dag bestemmingsverkeer vanuit A2 Amsterdam en naar Utrecht en Nieuwegein om:

  • Lunetten, Hoograven en Houten: omleiding via Zuilense Ring N230 en de A27
  • Utrecht-Centrum: via A2 afrit 7 (normale route)
  • Papendorp/Kanaleneiland/Woonboulevard: omleiding via A2 afrit 8
  • Nieuwegein: omleiding via A2 afrit 9

De hoofdrijbaan van de snelweg A12 Utrecht blijft beschikbaar voor verkeer vanuit zowel de A12 Den Haag als de A2 Amsterdam. In verband hiermee adviseert Rijkswaterstaat, aan iedereen die van dit deel van de A12 gebruikmaakt, om rekening te houden met omleidingen en extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag op de noordelijke brughelft (A12) ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Vervanging voegovergangen Galecopperbrug
Rijkswaterstaat zet rijstroken op de A12 Galecopperbrug af om goed en veilig aan de voegovergangen te kunnen werken. Deze stalen delen in het wegdek vormen de overgang tussen brug en vasteland. Rijkswaterstaat constateerde na inspectie dat de voegovergangen van de zuidelijke Galecopperbrug moeten worden vervangen. Door het onderhoudswerk tijdig uit te voeren, kan het verkeer ook in de toekomst veilig over de brug blijven rijden. De werkzaamheden aan de Galecopperbrug duren tot uiterlijk vrijdag 8 november 2019.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren