Papieren Woningkrant stopt

Vanaf 1 april wordt er geen Woningkrant voor de regio Utrecht meer uitgegeven. Tegelijkertijd investeren de woningcorporaties in de vernieuwing en verbetering van de digitale dienstverlening bij het zoeken naar een woning. De regio Utrecht volgt met het afschaffen van de Woningkrant de ontwikkeling in de rest van het land. Zo hebben Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ook geen papieren woonkrant meer. Het afschaffen levert natuurlijk ook milieuwinst en een kostenbesparing op.

De Woningkrant, waarin corporaties het aanbod van beschikbare sociale huurwoningen plaatsen, wordt steeds minder gebruikt. Ruim 97% van de woningzoekenden reageert al via internet op woningen. De krant blijft ook vaker liggen op de uitgiftepunten. Daarom is besloten de papieren krant niet meer uit te brengen.

Voor mensen die geen toegang tot internet hebben, komen er oplossingen op maat. De exacte dienstverlening verschilt per corporatie. Woningzoekenden kunnen informeren naar de mogelijkheden bij de dichtstbijzijnde corporatie. Of bellen met Woningnet, telefoonnummer: 0900 202 3072 (10 cent per minuut). Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren