Palmtorens voorlopig in de koelkast

Het duurzaam energiebedrijf Econcern, verantwoordelijk voor de prestigeuse bouw van de Palmtorens in de binnenstad, moet projecten van honderden miljoenen euro’s noodgedwongen uitstellen door de kredietcrisis. Bijna alle banken hebben de kredietkraan dichtgedraaid voor de duurzame sector. Bestuursvoorzitter Ad van Wijk van Econcern heeft vrijdag zijn 1400 werknemers ingelicht over een onafwendbare personeelsreductie. Het is nog niet bekend hoeveel ontslagen er zullen vallen.

Door de kredietcrisis zijn financiers huiverig om te investeren in de duurzame projecten van het bedrijf.

De problemen met de financiering hebben niet alleen een verlammende uitwerking op de duurzame energieprojecten. Het plan van Econcern om in Nieuwegein twee kantoortorens neer te zetten die geheel in de eigen energiebehoefte voorzien, is hiermee in de problemen gekomen.

Eind verleden jaar meldden wij al dat de financier van de Palmtorens in de binnenstad van Nieuwegein was afgehaakt en dat dit project, gelet op de verslechterde economie, door Econcern in de koelkast is gestopt. Hiermee zijn de Palmtorens voorlopig van de baan in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk