Overvaller bedreigt winkelpersoneel van Karwei met mes

Medewerkers van bouwmarkt Karwei aan de Laagraven in Nieuwegein beleven op een avond in november angstige momenten. De winkels zijn in die periode nog gewoon open en om 19.40 uur komen twee jongens op een scooter het parkeerterrein oprijden. Eén van hen rent naar binnen en bedreigt medewerkers met een mes. De ander wacht buiten bij de scooter.

Het is al een tijdje geleden maar de politie is nog steeds op zoek naar de daders en heeft uw hulp nodig.

Beelden overval
In de winkel aan de Laagraven zijn op het moment van de overval nog aardig wat klanten, er zijn dus getuigen. Ook is de overval vastgelegd door bewakingscamera’s. Hierop is te zien dat de jongen die naar binnen gaat een medewerker die bij de ingang karretjes staat schoon te maken bedreigt met een mes. Vervolgens rent hij door naar de kassa.

De jongen eist dat de kassière de kassa opent en geld geeft, maar de medewerkster is zo zenuwachtig dat dit niet lukt. De jongen die buiten staat te wachten wordt ongeduldig. Hij bonkt op het raam en gebaart dat zijn maatje moet opschieten. Die rent daarop naar buiten, zonder buit. Ze gaan er op de scooter vandoor.

Signalement
Verdachte 1
– lichtgetinte huid
– 15 – 20 jaar
– 1.70m
– zwarte hoodie met wit logo
– zwarte baseballpet
– donkerblauwe trainingsbroek, Nike
– grijs gemêleerde, wollen handschoenen
– plastic tas, Hoogvliet

Verdachte 2
– lichte/ lichtgetinte huid
– 1.80m
– zwarte jas, capuchon
– zwarte bivakmuts
– zwarte broek en schoenen

Deze verdachte wachtte buiten bij een zwarte scooter. Het voertuig had geen kentekenplaatje en mogelijk werkte het remlicht niet.

Tips
Herkent u deze overvallers of weet u wie het zouden kunnen zijn? Geef het door via de opsporingstiplijn: 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk