Overlijden Jhr. Ron Meyer

Deze week is in besloten kring Jhr. Ron A. Meyer gecremeerd. Hij overleed onverwachts op 12 juli 2012. Hij was al lang ziek. Ron Meyer heeft heel veel voor Nieuwegein betekend. Hij was een van de pioniers van de nieuwe stad Nieuwegein. Zijn activiteiten betroffen vooral wonen, zorg en welzijn van en voor ouderen in onze stad.

Zo stond hij met anderen aan de basis van het SWON dat later uitgroeide tot SWN. Hij was directeur van Zorgspectrum waaronder Geinse Hof, Huize Vreeswijk en Huize Zuilenstein vallen. Hij veroorzaakte het samenwerken van diverse kruisverenigingen in Utrecht wat leidde tot de omvorming naar een algemene kruisvereniging. Hij was actief rondom de Stichting Huisvesting Bejaarden Nieuwegein die tenslotte via fusies een onderdeel werd van Mitros.
Van meet af aan was hij ook betrokken bij het ontstaan van de politiek activiteiten van Senioren. Hij was Lid van de Tweede Kamer voor Senioren 2000, mede oprichter van de ASP waar de huidige VSP uit ontstaan is. Hij ondernam samen met anderen ook bouwactiviteiten voor senioren onder ander in Houten en Hilversum.

Jhr. Ron A. Meyer was vele jaren voorzitter van ANBO Nieuwegein en lid van het bestuur van de Stichting COSBO het samenwerkingsverband van de drie Nieuwegeinse Ouderenbonden. Hij is 83 jaar oud geworden. Van zijn dochter Mw. R.A. Broers-Meyer ontvingen wij een foto van Ron Meyer uit 1996 toen Ron Meyer werkzaam was als Tweede Kamerlid in Den Haag voor de Senioren 2000. Klik op het cameraatje voor de foto.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk