Overlast rond scholen aan de Dasseweide

Sinds enkele jaren zijn alle speciaal onderwijs activiteiten in Nieuwegein geconcentreerd in de vernieuwde Evenaar. Daarnaast ligt een vestiging van het ROC met sinds enkele jaren de opleiding voor Defensie en Veiligheid. Dat heeft, aldus de PvdA in Nieuwegein, beide grote gevolgen gehad voor de omwonenden aan onder andere de Dasseweide.

Het betreft verkeersoverlast van halende en brengende ouders van de Evenaar en van busvervoer van leerlingen van het ROC. Daarnaast is er ook geluidsoverlast en zwerfvuil in de omgeving, Op 5 oktober 2012 heeft de SP hierover al schriftelijke vragen gesteld, en het lijkt er niet op dat er vooruitgang is geboekt als het gaat om de overlast, zo laat de PvdA weten in een brief ex art. 42 aan burgemeester Frans Backhuijs.

De partij wil van het college weten of het bereid is om in samenspraak met omwonenden maatregelen te treffen om de parkeer- en verkeerssituatie te verbeteren. De opleiding Defensie en Veiligheid maakt gebruik van de openbare ruimte in de wijk om in mars naar een locatie te gaan. ‘Dat brengt geluidsoverlast en zwerfvuil met zich mee,’ aldus de PvdA. De partij wil ook van het college weten of het in gesprek is met de omwonenden over de overlast die zij ervaren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk