Overlast in De Doorslag verplaatst zich

Eerder makten wij al bekend dat de bewoners in de wijk De Doorslag last hebben van hangjongeren in het parkje aan de Ringfazant/Bosfazant. Ouderen durven er niet meer alleen door te lopen, krijgen verwijten naar hun hoofd geslingerd en worden bedreigd. Ook vernielingen en vervuiling is dagelijks aan de orde. De politie surveilleert momenteel vaker en de gemeente ruimt dagelijks de rommel op om de overlast tegen te gaan. Dit blijkt te helpen, zo laat een van de bewoners weten en is er een ‘hufterproof’ bankje geplaatst.

Vandaag kregen wij enkele telefoontjes dat de overlast in de wijk De Doorslag veel erger is. De hangjeugd hangt nu rond het tunneltje nabij de Goudplevier en in het parkje ingeklemd tussen het Eendenest, de Smient, de IJsselsteinseweg en de Stormvogel. De jongeren hangen op de meest onmogelijke momenten rond bij een (door jongeren gesloopt) bankje in de buurt van de schommel. ‘Afgelopen vrijdag- en zaterdagnacht bijvoorbeeld van ca. 00.30 uur tot 02.00 uur hing daar een groep te roken, schreeuwen en te drinken. Kapotte bierflesjes op de grond en volop sigarettenpeuken.’ Aldus een boze bewoner.

Iemand die anoniem wil blijven: ‘Eigenlijk is de overlast vooral begonnen toen de bankjes bij Super De Boer aan de Roerdomp werden weggehaald wegens overlast. En die jongeren zijn toen verspreid over de wijk. Het bankje in het park is zeer slecht zichtbaar vanaf de openbare weg. Ik heb wel ‘s voorgesteld om een lantaarnpaal daar te plaatsen zodat de jongeren ‘s-nachts niet meer door duisternis omhuld worden en bovendien wordt deze route ‘s ochtends en ‘s avonds door menig bewoner in de wijk naar en van de tram/winkel gebruikt. ‘Maar ‘Nieuwegein plaats geen lantaarnpalen in parken’ was het standpunt van de gemeente. En mijn suggestie om het bankje weg te halen, kreeg helaas ook geen gehoor. (ik ben eerder bang, dat ze de schommel weghalen….) Dus overlast in een parkje De Doorslag…ik ken ‘t.’ Heeft u last van hangjeugd in de nachtelijke uren? Laat het ons weten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk