Overeenkomst wijkbus Vreeswijk ondertekend

Vandaag is de overeenkomst voor de wijkbus Vreeswijk ondertekend. Daarmee kan de proef met het busje vanaf 13 december van start gaan. De overeenkomst is ondertekend door gedeputeerde Arne Schaddelee (provincie Utrecht), wethouder Ellie Eggengoor (gemeente Nieuwegein), directeur Quinten Passchier (Qbuzz) en coördinator Peter Bakker (Vrijwilligershuis Nieuwegein).

Wethouder Ellie Eggengoor: “Ik ben heel blij dat er op deze manier voor de inwoners van Vreeswijk toch een verbinding met het stadscentrum wordt gerealiseerd. Ik hoop dat de bus door veel inwoners gebruikt gaat worden.”

Gedeputeerde Arne Schaddelee: “Het Openbaar Vervoer is van ons allemaal. Ik ben blij dat lokale initiatieven en het provinciale OV elkaar vinden om samen een zo goed mogelijk Openbaar Vervoer vorm te geven voor onze reizigers.”

Het project wordt gezamenlijk opgepakt door de gemeente Nieuwegein, provincie Utrecht, vervoerder Qbuzz en het Vrijwilligershuis Nieuwegein. Door financiering van de provincie is de wijkbus nu als proef twee jaar mogelijk gemaakt. Het Vrijwilligershuis Nieuwegein neemt de dagelijkse uitvoering van de wijkbus en de aansturing van de vrijwillige chauffeurs op zich. De bus wordt ter beschikking gesteld door Qbuzz.

Het inkorten van buslijn 77 door Provincie Utrecht eind 2019 was een groot gemis voor veel inwoners, omdat daarmee de directe OV-verbinding tussen Vreeswijk en Cityplaza is komen te vervallen. Als de proef succesvol is, is de kans groot dat de wijkbus definitief opgenomen wordt in het Nieuwegeinse OV-aanbod.

Iedereen kan van het busje gebruik maken met een OV-chipkaart of een ander OV-abonnement. Ook kan in de bus met PIN een enkeltje worden gekocht.

Op de foto vlnr: Peter Bakker, Ellie Eggengoor, Arne Schaddelee en Quinten Passchier

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren