Overeenkomst met het Rode Kruis

De gemeente Nieuwegein heeft samen met de omringende gemeenten een overeenkomst gesloten met het Nederlandse Rode Kruis. In deze overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de opvang en verzorging van inwoners als zich een ramp, grootschalig incident of grootschalige verplaatsibg voordoet. Burgmeester de Vos ondertekende met zijn mede collegae een convenant welke werd mede ondertekend door de voorzitter van het Rode Kruis, distirict Lekstroom, mevrouw Schaafsma-Versluis.

Volgens artikel 2 van de Wet Rampen en Zware Ongevallen is de gemeente in sociaal en materiaal opzicht eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van de geboden opvangsituatie bij rampen. Indien nodig doet de gemeente op grond van deze overeenkomst een beroep op het Rode Kruis om vrijwilligers ter beschikking te stellen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren