Over de zorg en het parkeerbeleid

Ik heb de laatste weken met verbazing de media gevolgd over de Zorg, zowel in Nieuwegein als het landelijke nieuws hierover. Eerst maar eens het landelijke nieuws, u weet ongetwijfeld wat er gebeurt is in de eerste kamer met die vrije artsenkeuze. Eigenlijk te schandalig voor woorden dat onze vrijheid zo beperkt wordt door een paar dames en heren die besloten hebben om de zorgverzekeraar nog meer macht te geven. Wie heeft nu met wie een deal gesloten? wij zullen er niet achter komen wie deze mensen zijn. Maar ik kan me wel voorstellen dat er ergens in Nederland op een golfbaan op een vrijdagmiddag wordt gesproken over hoe we de buit gaan verdelen.

Ik bedoel daarmee eigenlijk te zeggen: jongens we moeten het gepeupel nu eens goed terug stoppen in hun hokken want het moet niet gekker worden dat ze steeds meer aanspraak gaan maken op mijn geld.

Kunt u een voorbeeld opnoemen waar de marktwerking een succes is geworden? Ik niet, maar misschien heb ik ook geen aandelen in de diverse organisaties die daar beter van worden. Want laten we nu eens eerlijk kijken naar dit plan: je moet als je iets gaat mankeren eerst alle voorwaarden van je zorgpolis doornemen, en ja ook die beroemde kleine lettertjes, voordat je naar je dokter kan. Natuurlijk hoor ik de voorstanders nu hard roepen: ‘Nee! de huisarts valt er buiten.’ Klopt, maar wat nu als je naar een specialist moet? Dan kom je voor de keuze te staan: of alles uitpluizen of accepteren waar de zorgverzekeraar je hebben wil.

Een neuroloog kan maar zo hebben staan golfen met een zorgverzekeraar ergens in Noord Groningen en een afspraak maken dat hij gecontracteerd moet worden zodat hij meer patiënten krijgt. Met andere woorden: Heb ik een probleem neurologisch gezien dan moet ik naar Groningen afreizen omdat mijn zorgverzekeraar een contract heeft met die neuroloog. Ik weet het, dit is misschien een tikkeltje overtrokken maar het kan maar zo gebeuren.

Gelukkig hadden we drie senatoren in de eerste kamer die wel hun verantwoordelijkheid namen en tegen die wet stemden. En toen begon het circus. Tot diep in de nacht doorvergaderen om maar een oplossing te vinden.

De oplossing werd gevonden. Maar toen zaten er nog drie partijen te hikken tegen deze oplossing. Arie Slob van de ChristenUnie nam duidelijk stelling tegen de achterdeur constructie: Mocht het weer niet lukken dan nemen we de korte route en zetten we de democratie even aan de kant. Een Algemene Maatregel van Bestuur, met andere woorden: als het niet lukt doen we het zonder de tweede en eerste kamer en drukken we het gewoon door.

Wat een arogantie van die PvdA en VVD! Maar de coalitie is geen moment in gevaar geweest volgens lachebekje Rutte. Natuurlijk en de kerstman bestaat! Maar ook in onze eigen dorp rommelt het. Men maakt zich druk over de zorg! Wat is dit nu? Meer als vier jaar over gedaan en dan vlak voor de invoering roepen: O, ik maak me druk over de zorg! En wie roept er het hardst? Ja hoor, de Socialistische Partij. Maar hebben zij nu ook niet een wethouder in dit college zitten die ook een stuk verantwoordelijkheid draagt voor de zorg? Ja toch? Of is die al weg?

Eigenlijk is het diep treurig dat er 33 raadsleden zitten en een college die duidelijk niet in staat zijn om de zorgen van de mensen weg te nemen. De goede nagelaten natuurlijk, maar er zitten toch een aantal mensen in die totaal geen idee hebben waarover ze moeten beslissen! Dat heb ik al eens eerder geroepen, dat weet ik, maar toch, je kan het niet vaak genoeg herhalen. Nee we gaan het er zo min mogelijk over hebben en we pakken die wethouders t.z.t. wel aan.

Laten we ons maar druk gaan maken over de parkeerkosten. Daar kunnen we wat mee, tenminste, dat denken die overbetaalde mensen. Even tussendoor: als we de raadsvergoeding af zouden pakken, hoeveel van deze mensen zouden dan blijven zitten? U moet weten dat een raadslid in Nieuwegein ruim 1000 euro netto per maand ontvangt om op regelmatige basis een partij nonsens uit te kramen! Nogmaals, de goede nagelaten, want die zitten er ook.

Maar even terug naar het parkeerbeleid: ja we mogen nu voor 1,00 euro per uur parkeren. De eerste twee uur weliswaar, maar toch iets waarmee je voor de dag kan komen toch? Of vergeten we nu een paar zaken? Ja, want mensen worden gewoon op zijn Hollands gezegd belazerd. Het is een gotspe dat men met droge ogen verklaard dat er een enquête is geweest onder de bewoners van gedeelte van de binnenstad waaruit zou blijken dat men voor het beleid zou zijn. Gewoon niet waar! En dan ook nog zeggen dat er geen bezwaar ingediend kan worden tegen dit voorgenomen besluit. Zou het college even met ons lachebekje Rutte hebben gebeld met de vraag: Mark, hoe los jij zaken op waar je van weet dat die het niet gaan halen als er gestemd moet worden? O jongens, gewoon een Algemene Maatregel van Bestuur nemen dan zet je het volk gewoon aan de kant.

Met hartelijke groet,

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren