Over de VSP en Ieders Belang

Het mooie weer weerhoudt mij niet om met u de VSP en Ieders Belang te bespreken. Laten we eens beginnen met de VSP, het clubje van Herman Troost. Herman heeft deze periode zijn fractie zien groeien doordat Ton de Mol op eens aanschoof. Deze Ton had zich eerst afgescheiden van, toen nog, Leefbaar Nieuwegein. Toch maar eens met Herman praten zal hij gedacht hebben en Herman niks te beroerd om een afvallige op te nemen zei: kom maar jongen plaats genoeg! De VSP trekt zich niet al teveel van aan om deze persoon in de armen te sluiten maar ik heb hem weleens commentaar horen leveren op anderen die het zelfde doen. Rare wereld die politiek! Maar waar staat de VSP nu eigenlijk voor?

Is het nu echt een soort 50+ of hebben ze echt een eigen koers? Soms hoor ik heel erg “jonge” opmerkingen en dan weer alles voor de ouderen. Misschien omdat Herman volgens eigen zeggen zich nog erg jong voelt. En Herman wil natuurlijk graag de titel nestor van de raad over nemen van Willem Wijntjes maar zit daar nog niet een zekere Martin Monrooij voor hem? Gaat de titel nestor naar het in leeftijd langstzittende lid of naar het aantal raadsperiodes? Ik weet het niet. Trouwens de lijst van van de VSP voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is een fraaie: twee namen op de lijst zijn wel bekende in Nieuwegein, Herman van Wiggen, oud CDA raadslid en Martin Reijmerink. Ja dat is die van PEN.NL.

Om met van Wiggen te beginnen: zou hij het CDA echt zat zijn of heeft hij de leeftijd voor de VSP? Of is dit een lange neus juist naar het CDA? Ja, en dan die Martin Reijmerink, wat moet je daar nu mee? Is hij echt een toekomstig raadslid of zit hij de boel een beetje te stangen?

Nu moeten we het toch even hebben over Ieders Belang, ja echt waar ze veranderen hun naam en gaan gewoon verder of er niets aan de hand is. Knap, moet ik zeggen want ze hebben natuurlijk een mooie bliksemafleider gehad aan die Bakhtali anders was er veel geblaat en weinig wol uit die fractie gekomen.
Ze zijn gestart met z’n vieren, heel snel viel de Mol af en daarna v.d. Zalm dus bleven er twee over.

Maar ze zijn geëindigd met drie. Rara hoe kan dat? Nou die beste man van Trots op Nieuwegein of Nederland ( heb ik niet echt goed begrepen welke naam hij droeg) was opeens in de ban van Jacqueline en sloot zich aan. Niet dat daar nu veel uitkwam maar toch. Eerst heeft Jack Reijnders want zo heet hij, even aangepapt met Bakhtali maar dat werd hem zelfs te bont dus dan maar naar Jacqueline toe. Ook het fractievoorzitterschap is gewisseld. Niet dat dit veel uit maakte hoor want Jacqueline bepaalde wanneer Haitze de Jong( huidige fractievoorzitter) zijn mond mocht open doen. Die Haitze is een portret hoor! Als het woord eigenwijs nog niet was uitgevonden dan had hij dit echt gedaan. De lijst van Ieders Belang heeft niet veel verrassingen behalve die draaikont van een Ad Visschers natuurlijk op drie. Dat krijg je als je tijdens je lidmaatschap van een andere partij mee gaat doen met Jacqueline. Dit gebeurde tijdens de behandeling van de koopzondag, eerst een grote mond om voor te stemmen, zelfs mee tekenen op de motie maar in ruil voor een hoge plaats toch maar op het laatste moment tegen stemmen. chapeau Ad.

Dit waren de politieke partijen in vogelvlucht, ik ben erg benieuwd wat volgende week woensdag gaat gebeuren. Wie wordt de winnaar en wie de verliezer? Maar mensen zou het echt uitmaken? Of je nu door de kat of de hond wordt gebeten, pijn doet het. Maar ik blijf tegen wil en dank in hopen dat er nu eens verkiezingsbeloften worden uitgevoerd of is dat te veel hopen? Ik zal het voor u gaan volgen maar ik kan alvast zeggen dat deze afgelopen weken slechts een voorproefje waren voor de komende weken en maanden want ik ga deze broeders en zusters voor constant tegen het licht houden voor u.

En mensen ga stemmen want als je niet stemt kan je eigenlijk geen commentaar geven dus reken erop dat ik zeer zeker ga stemmen want commentaat komt er …….

Met hartelijke groet
Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren