Ouderochtend ‘Leesplezier’

Woensdagmorgen 26 februari waren alle ouders van de groepen 1 t/m 3 van harte welkom op de Koningin Julianaschool! Deze morgen stond in het teken van (voor)leesbevordering op school en thuis.

Initiatiefneemster en leescoördinator van de school, Petra Barnard, legt uit waarom zij deze ochtend heeft georganiseerd: “Als school vinden wij het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met goede boeken die een meerwaarde vormen voor hun leesontwikkeling. Wij wilden dan ook graag de ouders informeren over hoe zij uit het zeer brede boeken aanbod in bieb en boekhandel, nu een goed boek voor hun kind kunnen vinden.”

De ochtend werd druk bezocht, zo’n 40 ouders zagen in de klas van hun kind wat er in de groep gebeurt in het kader van leesonderwijs. Alle enthousiaste aanwezigen gingen naar huis met een goed gevuld informatiepakket met daarin o.a. een top 10 lijst van aanbevolen (prenten)boeken en leestips voor thuis.

Petra Barnard kijkt terug op een zeer geslaagde ochtend; “Leuk om te zien dat er zoveel betrokken ouders de ochtend bezochten en dat er vanuit hen zoveel belangstelling was om met de expertise van school, thuis aan de slag te gaan! Zo sluit voor onze leerlingen de thuissituatie goed aan bij datgene er op school aangeboden wordt.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren