Oud scholiere Oosterlicht Nieuwegein doet mee met Eurovisie Songfestival

Vandaag, 18 mei 2021, is het Eurovisie Songfestival van start gegaan. Een evenement dat wereldwijd miljoenen kijkers trekt! Het Oosterlicht College in Nieuwegein kijkt speciaal naar Stefania Liberakakis en Pernille de Kruijf. Deze twee zeer getalenteerde oud-leerlingen uit Nieuwegein staan namelijk op het podium in de Ahoy in Rotterdam! Stefania komt als zangeres uit voor Griekenland en Pernille danst in het team van dansers. Stefania zit momenteel op de Herman Brood Academie.

“Leuk, zenuwachtig en serieus.” Zo omschreef Stefania Liberakakis de sfeer achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival. Aankomende donderdag de tweede halve finale. Dan komt de 18-jarige oud leerling van het Oosterlicht College in Nieuwegein uit voor Griekenland.

In 2020 zou Stefania Liberakakis Griekenland al vertegenwoordigen, maar vanwege het Coronavirus kon het liedjesfestijn toen geen doorgang vinden.

De half Nederlands, half Griekse Stefania Liberakakis deed in 2014 als 10-jarige mee aan The Voice Kids en daarna zong ze twee jaar bij Kinderen voor Kinderen. Stefania was tevens al eens de Nederlandse kandidaat bij het Junior Eurovisie Songfestival in 2016, toen ze in Malta met de groep Kisses achtste werd met het nummer Kisses & Dancin. Ze bracht in totaal eerder vier singles uit als solozangeres.

In 2018 is haar debuutsingle uitgekomen: Stupid Reasons. Met het meedoen aan het Eurovisie Songfestival komt een droom uit voor Stefania Liberakakis. Daarnaast had de scholiere een rol in de film ‘Brugklas: de tijd van m’n leven.’

Repetities
De eerste repetitie eerder deze week ging niet vlekkeloos, geeft Stefania toe. “Ik kan wel liegen en zeggen dat het goed ging. Maar het ging gewoon fout. Je zag bijvoorbeeld de schaduwen van de dansers op de green screen. Dat stelde wel teleur.” Maar vervolgens hebben ze dat met het team goed opgepakt, zegt ze. “Ook in Ahoy hielpen ze ons heel erg. En toen ging bij de tweede repetitie echt álles goed.”

In veel bookmaker-lijstjes verschijnt Stefania met haar nummer Last Dance in de top 10. Steeds meer beseft ze dat, ongeacht waar ze eindigt, haar leven ná het Songfestival verandert. “Dat zeggen mensen ook steeds tegen me. Hoe ver je ook eindigt: als je voor Griekenland meedoet word je echt gewaardeerd daar. Je blijft dus een carrière hebben.”

Stefania Liberakakis eerder op het schoolplein van het Oosterlicht College in Nieuwegein
(Foto: Facebook Stefania Liberakakis)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk