Katern

Oud geboren Jutphanees Piet Schrijvers overleden

Oud-keeper Piet Schrijvers is woensdag 7 september jl. op 75-jarige leeftijd overleden. Hij werd op 15 december 1946 geboren in Jutphaas en speelde in zijn jeugd bij VV RUC uit Utrecht en SEC uit Soest. Hij maakte op zijn zestiende zijn profdebuut voor het Amersfoortse HVC. Schrijvers is overleden aan de ziekte Alzheimer.

‘Beer van de Meer’
De ‘Beer van de Meer’ verdedigde daarna het doel van DWS, FC Twente, Ajax en PEC Zwolle. Hij kwam 46 keer in actie voor het Nederlands elftal, waaronder op het WK van 1978. Bij de verloren finale tegen Argentinië kwam hij niet binnen de lijnen.

Met Ajax won hij vijf landstitels en werd Schrijvers Voetballer van het Jaar in 1983. Maar zijn eerste definitieve doorbraak was in Enschede. In 1968 werd hij door Kees Rijvers als semi-prof naar FC Twente gehaald, Schrijvers was daarnaast werkzaam in een betoncentrale.

‘Bolle van Zwolle’
Bij FC Twente won hij in het seizoen 1971/1972 de Tonny van Leeuwen-trofee, de prijs voor de minst gepasseerde doelman, na een jaar met slechts dertien tegendoelpunten. In zijn nadagen sloot hij zijn carrière af in Zwolle, waar hij als ‘de Bolle van Zwolle’ en ‘het lek van PEC’ door het leven ging. Na zijn carrière als doelman was hij als trainer actief voor FC Wageningen, Top Oss, AZ en FC Zwolle.

Nieuwegein levert veel keepers af in de voetbalwereld
Verleden jaar tekende keeper Alessandro Damen een contract bij Heracles Almelo. Hiermee is Nieuwegein een goede leverancier van doelverdedigers. Ook Connor van den Berg (Willem II), Sari van Veenendaal en Michel Vorm komen uit Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk