Oud CDA-raadslid Van Hoeflaken overleden

Dinsdag 28 maart jl. is Nieuwegeiner Jan van Hoeflaken op 71-jarige leeftijd overleden. Van Hoeflaken mag door zijn jarenlange inzet voor Nieuwegein gezien worden als een zeer betrokken inwoner. Voor zijn inzet werd hij in 2014 dan ook gewaardeerd met de titel ‘Nieuwegeiner van het Jaar’. De laatste jaren was hij als voorzitter betrokken bij de organisatie van de Nieuwegein Awards.Van Hoeflaken was tevens jarenlang actief in en voor het protestants christelijk onderwijs en veel geboren en getogen Nieuwegeiners zullen hem voornamelijk kennen als hun onderwijzer.

Ook was Van Hoeflaken een flink aantal raadsperioden actief als gemeenteraadslid voor het CDA. Het CDA in Nieuwegein heeft dan ook bedroefd kennisgenomen van het overlijden van een prominent partijgenoot. CDA-Fractievoorzitter Roelof de Wild in reactie op het overlijden: “Het plotselinge overlijden van Jan heeft ons als CDA diep getroffen. Jan is van grote betekenis geweest voor Nieuwegein. Jan is ook na zijn raadslidmaatschap altijd nauw betrokken gebleven bij de lokale politiek. Zijn inzet voor het Politiek Cafe Nieuwegein was daar een zeer duidelijk voorbeeld van. Hij heeft als gesprekleider door de jaren heen veel prominente politici stevig en vermakelijk bevraagd. Velen, en zeker veel CDA’ers, zullen Jan herinneren als een oprecht en hartelijk mens”.

Over de jaren dat Van Hoeflaken politiek actief was voor het CDA, karakteriseert de partij hem als een buitengewoon prettig en kundig gemeenteraadslid. Hij beschikte over een zeer uitgebreid netwerk in de gemeente en dat was goed te merken bij zijn inbreng in de fractie en in de gemeenteraad. “Soms verbaasden wij ons hoe gedetailleerd hij op de hoogte was van de achtergrond van de diverse onderwerpen die de raad passeerden. Maar Jan was ook op overleg en consensus gericht maar schuwde politiek gedrag geenszins. Hij speelde nooit op de man of vrouw. Het spel in en rond de politiek vond hij heel erg leuk. Door zijn grote netwerk had Jan ook veel contacten in de samenleving. Dat hebben we, en niet alleen het CDA, kunnen gebruiken voor het wel en wee van onze stad in wording. Jan is van grote betekenis geweest voor het bouwen van het cement van de samenleving in Nieuwegein.”

Jan van Hoeflaken geboren op 14 december 1945 in Utrecht en overleden op 28 maart 2017

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk