Ordina boekt kleine winst in eerste jaarhelft

Automatiseerder Ordina in Nieuwegein heeft in de eerste helft van dit jaar een kleine nettowinst behaald, tegen een verlies een jaar eerder, geholpen door het vorig jaar afgeronde kostenbesparingsprogramma. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers.

De nettowinst bedroeg 100.000 euro, tegen een verlies van 2,4 miljoen euro een jaar eerder. De omzet bleef nagenoeg stabiel op 185,2 miljoen euro. De terugkerende operationele winst (recurring ebitda) kwam uit op 8,3 miljoen euro, tegen 3,6 miljoen euro in de eerste helft van vorig jaar. De winstmarge verbeterde tot 4,5 procent, van 2 procent een jaar geleden.

Topman Stépan Breedveld gaf in een toelichting aan dat het prestatieverbeteringsprogramma duidelijk zijn vruchten afwerpt. Het bedrijf sprak geen verwachting uit voor de komende periode.

In het tweede kwartaal werd door Ordina een recurring ebitda gerealiseerd van 3,6 miljoen euro, tegen 1,1 miljoen euro een jaar eerder. De omzet was vrijwel onveranderd op 91,7 miljoen euro.

De nettoschuld bedroeg aan het einde van het afgelopen kwartaal 8 miljoen euro, tegen 18,7 miljoen euro aan het einde van het tweede kwartaal van 2013.
Ordina maakte verder bekend dat Breedveld door de raad van commissarissen is herbenoemd tot bestuursvoorzitter. De herbenoeming gaat in per 11 mei 2015 voor een periode van 4 jaar. Breedveld staat sinds september 2011 aan het hoofd van de ICT-dienstverlener.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk