Opzet voorlopige visie integraal waterplan gewijzigd

Het college is akkoord gegaan met de gewijzigde opzet voor de ‘Nota Voorlopige Visie Integraal Waterplan Nieuwegein’. Het integraal waterplan wordt opgesteld in samenwerking met Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden, de provincie Utrecht de Hydron en de gemeente. Alle partijen hebben een financiële bijdrage toegezegd.

Nadat het college in januari 2002 akkoord was gegaan met het ‘Plan van Aanpak Integraal Waterplan Nieuwegein’, stelde het Hoogheemraadschap een aanvullende voorwaarde aan het verstrekken van hun bijdrage. Het Hoogheemraadschap wilde vooraf zekerheid hebben over de financiering van de Uitvoeringsnota Integraal Waterplan. De financiering van de uitvoeringsnota is echter afhankelijk van de inhoud van de Nota voorlopige Visie. Hierover is meerdere malen overlegd. In gezamenlijk overleg is gekozen voor een gewijzigde opzet van de nota Voorlopige visie. In deze opzet vervalt de grondige studie van het watersysteem.

In plaats daarvan wordt meteen praktijkervaring opgedaan met voorbeeldprojecten. De gewijzigde opzet wordt half januari 2003 voorgelegd aan de stuurgroep Integraal waterplan Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk