Katern

Opvoeden doen we samen

Vol trots overhandigde Atie Wakkee, coördinator Buurtgezinnen.nl Nieuwegein, maandag 16 juli jl. het boek ‘Opvoeden doen we samen’ aan wethouder Jan Kuiper (jeugd). Een boek met tien aanstekelijke verhalen uit de dagelijkse praktijk van Buurtgezinnen.nl. Vraag- en steungezinnen vertellen over wat het hen brengt om met Buurtgezinnen mee te doen. Maar ook welke dilemma’s en uitdagingen zij tegenkomen. De verhalen zorgen niet alleen voor meer bekendheid, maar geven een goed inzicht hoe het werkt en wat de resultaten  van de koppelingen zijn. Mogelijk worden gezinnen die het lezen over de streep gehaald om zich aan te melden als steungezin.

Onbeschrijflijke waardering
Atie Wakkee is met Buurtgezinnen.nl sinds november 2017 actief in Nieuwegein. Ze koppelt gezinnen die het zwaar hebben aan gezinnen in de buurt die ondersteuning kunnen bieden. En met succes. “Sinds mijn vliegende start in november vorig jaar zijn er zeven vraaggezinnen gekoppeld aan zeven steungezinnen. En er zitten nog drie nieuwe ‘koppelingen’ aan te komen. We zijn steeds op zoek naar steungezinnen. Het kost je maar een paar uur in de week, en de waardering die je ervoor terugkrijgt is onbeschrijflijk.”

Hulp dichtbij
Wethouder Jan Kuiper: “Buurtgezinnen.nl vervult inmiddels een sociale rol en telt mee in Nieuwegein. Soms stapelen problemen zich op in een gezin. Dan lukt het niet meer om voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Je gunt ieder kind een warme jeugd. Via Buurtgezinnen wordt het leven van veel kinderen en hun ouders een beetje aangenamer. Buurtgezinnen.nl zorgt ervoor dat ouders weer op adem  kunnen komen, dat kinderen zich positief kunnen blijven ontwikkelen en gezinnen na een tijdje op eigen kracht weer verder kunnen. Voor veel ouders geldt dat als het goed gaat met hun kinderen, dat het ook goed gaat met hen. En Buurtgezinnen.nl kan daaraan bijdragen.”

Boekje ontvangen?
Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op de website Buurtgezinnen.nl/Nieuwegein. Daar staat tevens een link naar de Facebookpagina. Aanmelden als steungezin of informatie vragen kan door een mail te sturen naar Atie: atie@buurtgezinnen.nl. Bij haar kan ook een exemplaar van ‘Opvoeden doen we samen’ worden opgevraagd. Het boekje is geschreven door Margret van Paassen, schrijver en coördinator Buurtgezinnen.nl in IJsselstein. Het is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van het Oranje Fonds  dat Buurtgezinnen.nl in 2017 beloonde met een Appeltje van Oranje.

Wethouder Jan Kuiper mocht uit handen van Atie Wakkee, coördinator Buurtgezinnen.nl in Nieuwegein, het boek ‘Opvoeden doen we samen’ ontvangen. 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren