Opvangcentrum Zuilenstein langer open

Het voormalig Woon- en Zorgcentrum Zuilenstein blijft twee maanden langer in gebruik voor opvang van maximaal 140 vluchtelingen met een verblijfsvergunning (statushouders). Dat hebben burgemeester en wethouders in Nieuwegein vrijdag 10 juni j.l. bekend gemaakt. Omwonenden zijn middels een buurtbericht op de hoogte gebracht.

In het pand blijven tot 30 november dit jaar statushouders wonen. Daarnaast verhuizen twintig statushouders uit de gemeente Houten naar Zuilenstein. Houten heeft namelijk geen geschikte plek om de statushouders onder te brengen.

Het College van Nieuwegein besloot tot verlenging van opvang, omdat niet alle bewoners op tijd een woning kunnen krijgen. De verwachting is dat medio oktober dit jaar extra woningen in Nieuwegein beschikbaar komen. De statushouders kunnen hierdoor makkelijker doorstromen naar een eigen woning. Zuilenstein kan ook langer worden gebruikt, omdat de geplande sloop van het pand aan de Diepenbrocklaan pas in 2017 begint.

Voor het langer beschikbaar houden van Zuilenstein is geen nieuw budget nodig. De kosten worden gedekt vanuit de bestaande middelen die zijn verkregen vanuit het COA en een vergoeding vanuit de gemeente Houten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk