Opstelling oorlog tegen ISIS

Nederland doet met F-16’s mee aan de strijd tegen Islamitische Staat (IS). De SP is tegen dit militair ingrijpen omdat het volgens de partij een oplossing juist in de weg staat. Op maandag 3 november brengen SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel en het Utrechtse Statenlid Younis Lutfula een bezoek aan Nieuwegein. Harry van Bommel: “Als we de voedingsbodem van het gewetenloze fanatisme van IS niet aanpakken, bereiken we met oorlogsvoering helemaal niets.”

Younis Lutfula ziet wel heil in militair ingrijpen. Hij heeft grote zorgen over de situatie in zijn geboortedorp Kirkuk in Irak, waar veel van zijn familie woont. Hij zegt dat hij het overgrote deel van de SP-standpunten deelt en zal de partij niet verlaten, maar ijvert wel voor militair ingrijpen.

Beiden lichten hun standpunt toe tijdens een bijeenkomst in Buurtplein Zuid (Ratelaar, Nieuwegein). De bijeenkomst is een initiatief van de SP-afdeling Nieuwegein. Zaal open om 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. U bent van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk