Opstarten procedure projectomgevingsvergunning Bakenmonde

Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het transformeren en optoppen met één laag van het kantoorpand aan de Bakenmonde 1 en 2 naar 106 huurwoningen. Het college heeft ingestemd met het op-starten van een planologische procedure. Dit is nodig omdat dit bouwplan in strijd is met het bestemmings-plan (Hoog)zandveld-Lekboulevard. Het college werkt mee aan dit plan, omdat het plan bijdraagt aan het terugdringen van de kantorenleegstand. Daarnaast draagt het bij aan de binnenstedelijke woningbouw-opgave. Het ontwerpbesluit ligt gedurende zes weken ter inzage voor zienswijzen. Beslispunten:

1. Gelet op het bepaalde in artikel 2.12, eerste lid, van de Wabo medewerking verlenen aan het transformeren en optoppen met één laag van het kantoorpand aan de Bakenmonde 1 en 2 naar 106 huurwoningen.

2. Besluiten om bijgevoegde anterieure overeenkomst aan te gaan met Jutphaas Wonen.

3. Besluiten om geen exploitatieplan conform artikel 6.12 Wro vast te stellen omdat de kosten anderszins zijn verzekerd met de anterieure overeenkomst.

4. Instemmen met bijgevoegde ontwerpwerpvergunning met bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, welke 6 weken ter inzage wordt gelegd in het kader van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure.

5. Instemmen met bijgevoegd ontwerpbesluit hogere waarden, dat tegelijkertijd ter inzage wordt gelegd. Akkoord met voorstel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk