Oproep Expositie ‘Familiejuweeljes’

Het jaar 2015 zal in het teken staan van het 25-jarig bestaan van Museum Warsenhoeck. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis is het de bedoeling van de Historische Kring Nieuwegein om een expositie in te richten in het Museum over ‘geschiedenis’ met de titel ‘Familiejuweeltjes.’ Doel is om door het tentoonstellen van kenmerkende familievoorwerpen met commentaar een beeld te schetsen van hoe ‘geschiedenis’ met ons meeleeft. ‘Geschiedenis’ betreft niet uitsluitend voorwerpen van heel vroeger. Geschiedenis is ook ‘gisteren’ en ook bij ons allen thuis. Doet u mee aan deze expositie ‘Familiejuweeltjes’?

De bedoeling is om familieleden – grootouders, schoonouders, ouders, kinderen, kleinkinderen, buren en buurkinderen – te vragen een voorwerp te zoeken, dat zich al langer in het gezin of de familie bevindt en dat ook in de toekomst daar bewaard zou moeten blijven. Het is in het kader van de expositie natuurlijk wél aardig, dat er zoveel mogelijk verschillende voorwerpen tevoorschijn komen: boek/bijbel/koran/poëzie album; foto; beeld; speelgoed; doopjurk/driewieler; jurk/schoenen/sieraad; bestek – en noem maar op.

Naast het vinden van een voorwerp wordt u ook gevraagd om in ongeveer 150 woorden te omschrijven, waarom u dit voorwerp hebt gekozen en waarom u belangrijk vindt dat het bewaard blijft. Laat misschien de (klein-)kinderen dit commentaar schrijven.

Digitale commentaren graag mailen naar: exposities@museumwarsenhoeck.nl. Met de hand geschreven commentaren kunnen worden gezonden naar Bets Rijdes, Kerkveld 39, 3431 EC Nieuwegein. Commentaren graag uiterlijk 30 november 2014 versturen (liefst met foto van het voorwerp). Na ontvangst wordt uitvoerige informatie verstrekt over de opbouw van de expositie, bruikleen en beveiliging. Het is de bedoeling, dat de voorwerpen in de periode van 19 t/m 21 januari 2015 in Museum Warsenhoeck worden ingeleverd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren