Oplichters actief in Nieuwegein

Vandaag zijn meerdere mensen geconfronteerd met nep medewerkers van ‘de waterleiding.’ Het laatst waren ze actief in de wijk Galecop. Eén van de mensen waar vanmiddag werd aangebeld vroeg om een legitimatie, maar die kon de ‘medewerker’ niet laten zien.

De wijkbewoner laat weten: ‘Hij vertelde mij dat er verderop werkzaamheden aan de leidingen waren en hij wilde binnen komen kijken naar de leidingen of ze doorgespoeld moesten worden, want er kon vuil of zand inzitten.’

Bij navraag naar zijn legitimatie liet de ‘medewerker’ aan de bewoner weten dat dat niet hoefde want hij was daar zelf aan het werk. Toen de bewoner de ‘medewerker’ liet weten dat hij zelf wel even ging kijken liep de mogelijke oplichter direct weg richting een poort verderop in de straat. Daar stond nog een andere man die daarop ook wegliep.

‘Ik heb direct de politie gebeld, 112 en die zijn ook langs geweest. Het was een Oost-Europees type en had een blauwe spijkerbroek aan en een donkerblauw of zwart t-shirt met daarover een oranje hesje. De andere man die in het poortje stond had ongeveer hetzelfde uiterlijk en had geen hesje aan’ aldus de bewoner.

De politie laat weten altijd om een legitimatie te vragen wanneer iemand bij u aanbelt. Vertrouwd u het niet? Laat ze niet binnen en bel direct 112!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk