Opleidingenmarkt Oosterlicht goed bezocht

Op vrijdagavond 18 november jl. vond op het Oosterlicht College in Nieuwegein een opleidingenmarkt plaats. Oud-leerlingen en voorlichters van diverse opleidingen presenteerden zich in kraampjes aan de huidige leerlingen. Jaarlijks wordt de opleidingenmarkt georganiseerd door de decanen van het Oosterlicht College, Mascha Meijer, Arie Bakker en Irmy Reintjes. Elk jaar lijken er meer bezoekers op af te komen.

De avond was bedoeld voor alle leerlingen uit de Tweede Fase en VMBO 3 en 4. De leerlingen uit VMBO 4, HAVO 4 en VWO 4 zijn verplicht deze avond te bezoeken, in het kader van hun oriëntatie op studie en beroep.

Meer dan 100 oud-leerlingen bevolkten de kraampjes van de opleidingenmarkt, die om 19.00 uur begon. De leerlingen hadden vragenlijsten, maar waren zelf ook erg geïnteresseerd. Ze wilden weten hoe de studiedruk was en hoe het was om op kamers te wonen. Zijn die boeken nou allemaal in het Engels? Veel oud-leerlingen, van wie de meesten pas drie maanden studeerden, zaten niet op kamers. Eerst maar eens het eerste jaar zien te halen. De ene student zat hele dagen in de collegebanken en de ander had maar drie dagen per week les.

Het was opvallend wat een gezellige sfeer er hing. Het leek één grote reünie. De meesten kenden elkaar. De studenten vonden het leuk hun oude school weer te zien en vooral ook de vele oud-leraren weer eens te zien en te spreken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk