Opkomst verkiezingen in Nieuwegein flink gestegen tot meer dan 52 procent

In Nieuwegein zijn bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten veel meer mensen gaan stemmen dan de vorige keer. De opkomst lag op 52,8 procent (voorlopige uitslag). In 2015 was dat nog 40,82 procent. In 2011 lag de opkomst ongeveer even hoog als dit jaar. Zodra de definitieve uitslag binnen is kunt u deze hier lezen.

Forum voor Democratie is de grote winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen. In de provincie Utrecht is de nieuwkomer met 6 zetels de derde partij, achter GroenLinks en de VVD die 8 zetels hebben. In twee Utrechtse gemeenten kwam de partij als grootste uit de bus: in Vijfheerenlanden en in Nieuwegein.

Forum voor Democratie is in Nieuwegein de grootste partij geworden. Vanuit het niets kreeg de partij van Thierry (Henri Philippe) Baudet maar liefst 16,1%. Hiermee werd de partij in de provincie Utrecht de grootste. De VVD kreeg te maken met een klein verlies (-1,9%) maar werd in Nieuwegein toch nog tweede met 14% van de stemmen. GroenLinks, u weet wel de partij voor de tegeltax en de windmolens in uw tuin, steeg met 6,7% en kwam in Nieuwegein uit op 11,5% van de stemmen.

Grote verliezers in Nieuwegein zijn de PvdA (-9,2%), CDA (-2,4%), de SP (-7,6%) en de D66 (-6,6%).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk