Katern

Openingstijden gemeentelijke instellingen rond de feestdagen

De Kerstdagen vallen dit jaar op woensdag en donderdag en nieuwjaarsdag is op een woensdag. Dat levert rond die dagen de volgende wijzigingen op in de openingstijden:

Stadshuis
Het Stadshuis, en dus ook de Stadswinkel, is uiteraard gesloten op de Kerstdagen en op Nieuwjaarsdag. De dagen daar tussenin zijn de openingstijden zoals gebruikelijk.

Natuurkwartier
Het Natuurkwartier is gesloten op Eerste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag. De Kinderboerderij is op kerstavond (24 december) geopend tot 20.00 uur en op Tweede Kerstdag van 10.00 -17.00 uur. Het MEC (Milieu Educatie Centrum) is gesloten van 20 december tot en met 3 januari.

Afvalinzameling
Tijdens de Kerstdagen en op Nieuwjaarsdag haalt de RMN (Reinigingsdienst Midden Nederland) geen afval op. Dat wordt op andere dagen ingehaald. Dat kan zowel vóór als na de gebruikelijke dag zijn. Kijk in de gratis RMN-app of via de website om te zien welke dag voor u geldt. U kunt zoeken op postcode en huisnummer.

Verzamelcontainers
Om schade door vandalisme rond de jaarwisseling te voorkomen, sluit RMN de verzamelcontainers voor papier af op maandag 30 december. Op donderdag 2 januari gaan ze weer open. RMN verzoekt u dringend geen papier naast de gesloten containers te plaatsen. Op dinsdag 31 december is het recyclingstation als normaal geopend. Daar kunt u uw papier ook kwijt.

Blibvert
De zogeheten Blibverts, de inzamelstations voor inktcartridges, batterijen, CD’s, lampen, telefoons, snoeren, elektrische apparaten enz.. zijn afgesloten van 23 december tot 4 januari.

Recyclingstation
Het recyclingstation is op 31 december (Oudjaarsdag) geopend tot 15.30 uur. Tijdens de Kerstdagen en op nieuwjaarsdag is het gesloten.

Begraafplaats
Voor het regelen van een uitvaart tijdens de Kerstdagen of op nieuwjaarsdag kunt u terecht bij de medewerkers van begraafplaats Noorderveld, via tel. 06 51 20 51 13. Vergeet niet het aanmeldingsformulier te mailen naar: noorderveld@nieuwegein.nl.

Calamiteiten
Bij calamiteiten of andere spoedeisende zaken kunt u bellen naar 14 030. U wordt dan doorverbonden met de pikettelefoon.

Parkeren auto’s en fietsen
Rondom de feestdagen in december gelden er aangepaste openingstijden voor de parkeerbalie, de fietsenstallingen en de parkeergarages Stadshuis en Theater. De gewijzigde openingstijden zijn als volgt:

Parkeerbalie
Woensdag 25 december (Eerste Kerstdag) gesloten
Woensdag 1 januari (Nieuwjaarsdag) gesloten

Fietsenstallingen
• Dinsdag 24 december (Kerstavond) De Fietspomp open tot 20.00 uur
• Woensdag 25 december (Eerste Kerstdag) alle fietsenstallingen gesloten
• Donderdag 26 december (Tweede Kerstdag) alle fietsenstallingen open van 11.00 tot 18.00 uur
• Dinsdag 31 december (Oudjaarsavond) De Fietspomp open tot 20.00 uur
• Woensdag 1 januari (Nieuwjaarsdag) alle fietsenstallingen gesloten

Parkeergarages Cityplaza, Stadshuis en Theater
• Zondag 15 december open van 11.00 tot 19.00 uur gratis parkeren*
• Zondag 22 december open van 9.00 tot 19.00 uur (extra lange koopzondag) gratis parkeren*
• Dinsdag 24 december (Kerstavond) open van 7.00 tot 19.00 uur (Kerstavond)
• Woensdag 25 december (Eerste Kerstdag) gesloten
• Donderdag 26 december (Tweede Kerstdag) open van 11.00 tot 19.00 uur gratis parkeren*
• Zondag 29 december open van 9.00 tot 19.00 uur (extra lange koopzondag) gratis parkeren*
• Dinsdag 31 december (Oudjaarsdag) open van 7.00 tot 19.00 uur
• Woensdag 1 januari (Nieuwjaarsdag) gesloten

Parkeergarage Cityplaza
De parkeergarage Cityplaza is dagelijks geopend van 7.00 uur tot 23.00 uur. Tijdens de feestdagen in december wordt in deze parkeergarage gedurende enkele dagen of dagdelen gebruik gemaakt van beheer op afstand. De hekken zijn dan gesloten maar u kunt gewoon inrijden.

Uitrijden met een geldig parkeerbewijs kan in alle parkeergarages altijd, dus 24 uur per dag!

  • = geldt in de binnenstad alleen in de parkeergarages

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren