Opening TechLab Anna van Rijn College

Het Anna van Rijn College vierde vandaag de officiële opening van het splinternieuwe TechLab in de school. Deze opzienbarende faciliteit biedt leerlingen uitgebreide mogelijkheden om zelf met de modernste technologie aan de slag te gaan.

Directeur Marco Nomes van het Anna van Rijn College is bijzonder trots op het nieuwe TechLab. Hij opende de nieuwe faciliteit met een toelichting op de steeds groter wordende rol van hoogwaardige technologie in de maatschappij. Nomes: “Het is mooi dat leraren en leerlingen samen worden uitgedaagd door alle technologie die binnen dit TechLab wordt aangereikt. Deze school profileerde zich al met innovatief onderwijs; een eigen TechLab is op dat vlak een inspirerende vervolgstap.”

In het Anna TechLab gaan leerlingen praktisch aan de slag met allerlei eigentijdse technologie. Daarbij draait het onder meer om het programmeren van LED-verlichting, robotica en drone-technologie. Het nieuwe TechLab omvat verder onder meer een lasersnijder, 3D printers, een robotarm met lopende band en VR-brillen. Ook is er technologie opgenomen op het terrein van wind- en zonne-energie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk