Opening seizoen ‘Soep & Cultuur’ in Dorpshuis Fort Vreeswijk

Zondag 25 september aanstaande start Dorpshuis Vreeswijk met het nieuwe seizoen van ‘Soep & Cultuur.’ Deze activiteit vindt plaats iedere laatste zondag van de maand in het Dorpshuis. Tijdens deze middag vinden verschillende culturele activiteiten plaats, dat kan dans op muziek zijn, theater, of een andere culturele activiteit. Kenmerkend voor de activiteit is dat de voorstellingen eindigen met een kop soep.

Grafiti met Armand Hamar
Aankomende zondag 25 september kunnen jongeren tot 12 jaar vanaf 15.00 uur met kunstenaar Armand Hamar met spuitbussen aan de gang om een heel groot paneel te verfraaien met graffiti. Armand Hamar gebruikt zijn creativiteit voor het persoonlijk maken van schoenen, kleding, canvas en andere objecten met graffitti. Zie: @puhranoia_kustomz. Om 16.00 uur opent wethouder John van Engelen de expositie. Er is werk te zien van verschillende kunstenaars en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door jazzpianist Niek van den Sigtenhorst.

Karolina van Schrojenstein Lantman-Orlinska is fijnkunstfotografe. In haar fantasierijke en sprookjesachtige werken verbeeldt ze de soms onzichtbare maar toch aanwezige emoties. Emoties die niet altijd te verwoorden zijn, maar die het leven sterk beïnvloeden. Karolina is gefascineerd door de rol dat het onbewuste en de symbolen daarvan op ons dagelijks leven hebben. Herhalende thema’s in haar werken zijn transformatie, zelf-ontdekking en magie.

In het Dorpshuis presenteert Karolina werken uit ‘Project 12.’ Dit project is niet zomaar een serie van twaalf fijn kunstfoto’s. Het is een in de tijdsspanne van twaalf maanden waargebeurd verhaal van zelf-ontdekking en zelf-genezing na een traumatische levensgebeurtenis. Zoals elk verhaal, ook deze hoort in een bepaalde volgorde verteld te worden. Dit project heeft letterlijk een jaar de tijd gekost om het te ervaren en te maken.

Alina Pluim is in Oekraïne geboren en woont al 14 jaar in Nederland. Al vanaf haar kinderjaren tekende zij al veel. Eenmaal in Nederland heeft zij haar passie voor schilderen en tekenen weer opgepakt. Portretschilderen en werken met pastelpotloden en pastelkrijt is haar grote passie. Op die manier kan zij laten zien hoe mooi elk mens is. Onlangs heeft Alina een grote bijdrage geleverd aan ’50 jaar Nieuwegein in portretten.’ Naast deze twee kunstenaars is er werk te zien van Greet van Dijk, Marijke van Rossum en Lenie Boswijk.

Burendag
Zondag is de entree gratis, omdat het georganiseerd wordt in het kader van Burendag, een landelijk initiatief waarbij er activiteiten worden georganiseerd voor en door de buurt. Ook starten de initiatiefnemers deze keer een uur eerder dan gebruikelijk. Wie bekend is met ‘Soep & Cultuur’ weet dat er normaal altijd een kop huisgemaakte soep wordt geserveerd, maar omdat de opzet deze keer anders is i.v.m. Burendag, is er geen soep.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk