Opening peuterspeelzaal ‘De Kikker’

Op 20 november wordt peuterspeelzaal ‘de Kikker’ aan de Bendienlaan om 11.45 uur officieel geopend door de wethouder van welzijn en onderwijs, Carla Breuer.

De peuterspeelzaal is bedoeld om de startcondities van de kinderen in de basisschool, vooral op het gebied van taal en sociale vaardigheden te verbeteren. Kinderen van 2½ tot 4 jaar die in Wijkersloot woonachtig zijn kunnen zich inschrijven bij peuterspeelzaal ‘de Kikker’. Vier dagdelen per week werken deze peuters met de VVE-methode ‘Pyramide’ (VVE betekent voor- en vroegschoolse educatie). De kinderen werken daarna met dezelfde methode in de groepen 1 en 2 van de drie basisscholen in Wijkersloot: het openbare De Schakel, het roomskatholieke De Klimop en de protestantse Koningin Beatrix, zodat er een doorlopende leerlijn ontstaat.

De opening van de Kikker is ook een pilot voor de VVE Wijkersloot, onderdeel van het gemeentelijke onderwijsachterstandenbeleid (GOA).

Wat is er zo speciaal aan de VVE in Wijkersloot?

Op meerdere plaatsen in Nederland wordt gestart met VVE-programma’s. Het bijzondere van Nieuwegein is dat in Wijkersloot een peuterspeelzaal en drie basisscholen van verschillende geloven hetzelfde doel gesteld hebben. De peuterspeelzaal en de scholen kunnen daardoor samen aan de slag om de startcondities van kinderen in Wijkersloot te verbeteren. De peuterspeelzaal zorgt ervoor de kinderen al met de nodige bagage hun entree maken in de basisschool. De basisscholen zetten deze lijn door.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk