Opening opblaasglijbaan MonsterSlide afgegelast

Opening opblaasglijbaan MonsterSlide afgegelast

De organisatie van de giga-waterglijbaan MonsterSlide heeft besloten de glijbaan dit weekend niet te openen bij Down Under in Nieuwegein. Deze week werd het 18 meter hoge gevaarte op een weide bij de Plas Laagraven uitgerold, opgeblazen en getest. De MonsterSlide is 10 ton aan plastic en goed voor meer dan 100 meter glijden. Monsterslide heeft laten weten dat de megaglijbaan nog niet gekeurd is op veiligheid door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat zou vrijdag gebeuren in opdracht van de gemeente Nieuwegein, Monsterslide besloot kort daarvoor het evenement af te blazen. Waarom wil Monsterslide niet zeggen.

Down Under laat weten: ‘Uiteraard vinden wij dit heel jammer maar de veiligheid van bezoekers is voor ons het belangrijkste. De organisatie (dit loopt niet via Down Under) neemt contact op met alle mensen die kaarten gekocht hebben, zij krijgen op korte termijn nhun geld terug.’

De attractie blijft voorlopig nog op Down Under staan, maar mag geen grote groepen mensen de glijbaan op sturen. Als de glijbaan het benodigde veiligheidscertificaat van de warenautoriteit krijgt, hoopt het nog dit seizoen te kunnen openen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk